RÓLUNKHosszúbereki-Császár Kennel

Alapítva 1987-ben

Várjuk minden kedves érdeklődő jelentkezését telefonon, akár kiskutyát vásárolna, akár kutyakozmetika szolgáltatásunkat venné igénybe!

A kezdetek

Magyarországon, Ózdon éltünk, az úgynevezett "hét völgy városában". Kennelünket - "HOSSZÚBEREKI-CSÁSZÁR" - 1987-ben alapítottuk. Neve az alábbi magyarázatra szorul: a HOSSZÚBEREK az a völgy ahol éltünk, a CSÁSZÁR, az pedig nem az "uralkodó"-ra, hanem az első alom születésére utal, ugyanis császármetszéssel ellett a szukánk.
Először egy német dog tenyészpárral próbáltunk szerencsét úgy a kiállításokon, mint a tenyésztésben. A kiállításokon több-kevesebb sikerrel szerepeltek kutyáink (kitűnő eredményt értek el), sajnos a tenyésztés, az már nem volt annyira szerencsés. A dog szukánk első fialása "császár" műtéttel történt, ezután tovább a dogokat csak a család kedvenceiként tartottuk míg a betegségük miatt "el nem távoztak" tőlünk.

1986-ban Budapesten a Vajdahunyad Várban megtartott EURÓPA DOG SHOW-n látott igen színvonalas bemutatón a dogok között egy törpe schnauzer is részt vett, ekkor szerettünk bele a fajtába.

Hamarosan megérkeztek az első schnauzerek a törpe és közép méretből és elkezdődött schnauzeres életünk.
Az első törpe szukánk VENA VÁZSKA ROMANCA 13 évesen hagyott itt bennünket. A közép schnauzer családalapító kan: Bk.HCH KOVÁCSHÁZI-PLUTÓ DINI és szuka: EUJW SOMLYÓHEGYI-KORMOS NANNI "SISSI" szintén az örök vadászmezőkön járnak már.

Jelenünk

Jelenlegi törpe (mind a négy színváltozat) és közép schnauzer (csak só-borsok), állományunkkal sikeresnek mondható tenyésztést folytatunk. A közepeknél a fent említett két alapító tag leszármazottaival, többnyire saját tenyésztésűekre „építkezünk”. Továbbá svéd import szukával és kannal, valamint jugoszláv és orosz import kanokkal frissítettük az állományt. A törpéből az első kutyánk egy szlovák szuka volt, a hazai alapítók a MÁTRASZÉPE és a MIKES ÚTI kennelből származnak. A majd 30 év alatt tenyészetünket idegen vérvolnalú kutyákkal igyekeztünk javítani. 2005-ben négy import törpe érkezett kennelünkbe – brazil só-bors, finn fekete, és amerikai fehér kan és egy finn fekete-ezüst szuka. Mindkét méretben egy jó vérvonalért szívesen áldozunk, és utazunk akár külföldre is fedeztetni.
Egyik legfontosabb tenyésztői feladatunk az állomány kifogástalan egészségi állapotának biztosítása, és jó idegrendszerű, jó anatómiájú, minőségi utódok tenyésztése. Számunkra nagyon fontos, hogy a kennelünkből kikerülő kutyák egészségesek legyenek, jó helyre kerüljenek, a gazdijaik nagyon szeressék őket, és ha lehetőségük engedi, kiállításokon is bemutatkozzanak.

Eredményeink

Az utódok Európában, és a tengerentúlon is öregbítik kennelünk jó hírnevét. Vannak kutyáink Szlovákiában, Csehországban, Ausztriában, Horvátországban, Szerbiában, Romániában, Németországban, Svájcban, Spanyolországban, Franciaországban, Olaszországban, Finnországban, Svédországban, Oroszországban, Görögországban, Katarban, az Egyesült Arab Emirátusban, Írországban, Angliában, Kanadában, és az USA-ban.
Az oldalon látható fényképek többségét a szerető gazdiktól kaptuk, új otthonra lelt kutyusainkról.
Mi sokat járunk kiállításra; hazai pályán, és külföldön is igen szép eredményeket értek el kutyáink. Kennelünkben és kutyáink utódai között 30 INTERNATIONAL CHAMPION van, és számtalan nemzeti-, nemzetközi-, Klub-, és ISPU champion, HSPK Évgyőztes, HSPK Klubgyőztes, TOP schnauzer, valamint BOG és BIS eredményt értek el.
Majdnem harminc éves munkánk eredménye: az utódok minőségét a NÉGYSZERES ARANYKOSZORÚS MESTERTENYÉSZTŐ címünk bizonyítja. Ezt az utódok elért eredményei alapján érdemeltünk ki, amiért köszönetünk minden Hosszúbereki-Császár kutya tulajdonosának.

Találja meg kedvencét!

Aktuális és várható almainkról itt tájékozódhat.
https://hosszubereki.hu/wp-content/uploads/2021/02/Malna-1280x640.jpg
Logo
Kapcsolat
9143 Enese, Dózsa György utca 29.
+36 20 573 57 26
info@hosszubereki.hu